Sök till Uppsala kulturskolas utbytesprogram Erasmus+!

Du som sjunger eller spelar ett instrument på Uppsala kulturskola, och är sugen på att musicera tillsammans med andra, kan söka till Uppsala kulturskolas utbytesprogram Erasmus+.

Programmet riktar sig till elever i högstadie- och gymnasieåldern som har stor spelvana på sitt instrument och god notläsningsförmåga. Du kommer spela i orkester/ensemble varje vecka och delta i utbytesresor där vi spelar tillsammans med ungdomar från Spanien och Frankrike. Resekostnader betalas av Erasmus+.

Uppsala kulturskola har beviljats medel ur Erasmus+ tillsammans med Saint-Sébastien-sur-Loire, Frankrike och Torrelavega, Spanien för ett treårigt utbytesprogram med start höstterminen 2020. Det syftar till att utveckla och stärka musikalisk och pedagogisk kompetens för elever och deltagande lärare.

Audition 29 september och 2 oktober. Sista ansökningsdatum är 18 september.

Ansök här (PDF, 215 KB)

Omfattning

• 60 min ensemblespel/vecka på tisdagar kl. 18.00-19.00.
  • Obligatoriskt deltagande i Uppsala kulturskolas festivalvecka i maj vårterminen 2021.
  • Obligatorisk resa till Frankrike vårterminen 2022 (cirka en vecka, datum meddelas senare).
  • Obligatorisk resa till Spanien vårterminen 2023 (cirka en vecka, datum meddelas senare).
  • Undervisningsstart oktober 2020.

Antagning

• Du som söker bör kunna läsa noter bra och ha stor spelvana på ditt instrument.
  • Antagningen sker genom provspelning och intervju.
  • Du som blir antagen förbinder dig att delta minst ett år, men vi ser gärna att du deltar hela projektet.
  • Max 20 elevplatser.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridning.

Undervisningen kommer ske som planerat men resorna till Frankrike och Spanien kan förläggas senare om det är så att pandemin inte tillåter resande.

20 augusti 2020