Lysande Stråkar vann guld i Västerås!

Stråkorkestern Lysande Stråkar, med elever i årskurs 3–6, vann guld i stråkorkestertävlingen under Riksförbundet Unga Musikanters stora festival i Västerås 18–20 maj.

Pokalen och diplomet till guldvinnarna.

Lysande Stråkar tävlade i "klass 3" för "orkestrar som är alldeles i början av sin musikaliska karriär". Under festivalen tävlar inte orkestrarna mot varandra utan juryn ger varje orkester poäng för olika moment och antalet ihopsamlade poäng avgör om man får brons, silver eller guld. Tre orkestrar sammanlagt lyckades få guld i de tre olika klasserna, och en av dem var alltså Lysande Stråkar ledda av Anja Fors och Maria Haasnoot och med Mats Jansson bakom pianot.

Ur juryns motivering:

"En sådan ung orkester som spelar på sin högsta nivå och ett modernt kommunikativt presentationskoncept ger ett guld med 81 poäng. Grattis! ... Ett varierat program spelades med fin stråkkultur, bra rytm, klar dynamik, musikalisk spelglädje där de charmanta kommentarerna av fem musiker visar hur framtidens orkesterkultur kan och ska se ut."

Lysande Stråkar generalrepeterar i vår körsal på förmiddagen innan avresan till Västerås.Lysande Stråkar generalrepeterar i vår körsal på förmiddagen innan avresan till Västerås.

25 maj 2018